Afbeelding
Foto: Stichting Vaarkracht

Opening vaarseizoen Stichting Vaarkracht

Evenementen

HUIZEN - Het vaarseizoen van Stichting VaarKracht wordt op zondag 28 april geopend met een GroepsVaartocht vanuit Porter House Nautisch Kwartier in Huizen. Om 12 uur varen er acht motorboten en zeilschepen uit. “Onze gasten zijn mensen die leven met kanker, die we een kosteloos dagje op het water aanbieden”, aldus de organisatie.

Sinds 2013 varen mensen die leven met kanker mee op een van de schepen die VaarKracht beschikbaar heeft voor een dagje op het water. Inmiddels hebben in die jaren circa 11.000 gasten van een uitwaaidag gebruik gemaakt, stellen circa 150 schippers zich beschikbaar en zijn er 100 vrijwilligers die van deze vaardag een echte verwendag maken.

Voor mensen die niet zo van groepen houden, worden er ook PrivéVaartochten aangeboden. “Lekker met je gezin, vriendengroep, of mantelzorgers het water op.” VaarKracht heeft sinds vorig jaar ook een WaterHuis ter beschikking, daarmee zou dat ook kunnen.

Ken je iemand die je ook zo’n uitwaaidag gunt, kijk dan even op de VaarKalender en kies de vaartocht die past. Veelal kan men zich met twee tot vier gasten aanmelden. De vaartochten bieden wij kosteloos aan. Het kost natuurlijk wel geld en daarom kan de stichting worden gesponsord via de website.

Ga voor een betere indruk van een vaardag, meer informatie of aanmelden naar de website: www.vaarkracht.nl/

Uit de krant