Rechts Jan Kroon, samen met René Schiltkamp voor Vishandel Bunschoten, waar 1 juni het vispaviljoen open gaat.
Rechts Jan Kroon, samen met René Schiltkamp voor Vishandel Bunschoten, waar 1 juni het vispaviljoen open gaat. Foto: Bob Awick

Vispaviljoen gaat op 1 juni open

Bedrijven

HUIZEN - De aanhouder wint! Jan Kroon wilde graag gewoon een visje en patatje kunnen eten in de haven en dat had heel wat voeten in de aarde, maar vanaf 1 juni is het vispaviljoen bij Vishandel Bunschoten aan de Energieweg 10 geopend.

Kroon zocht als inwoner zo'n 4,5 jaar geleden contact met de gemeente met de vraag wat er nodig was om aan de Bestevaer een visje en een patatje te kunnen eten. Daar bleken allerlei haken en ogen aan te zitten.

Havenkantoor
Daarom kwam later de locatie van het oude havenkantoor aan de Energieweg in beeld, maar ook dat kwam door allerlei oorzaken niet van de grond. Vervolgens kwam Kroon met het idee van een vispaviljoen bij Vishandel Bunschoten.

Dit stuitte in eerste instantie op een nee van het het college, maar daar liet de gemeenteraad het niet bij zitten. Die besloot een jaar terug dat het wel mogelijk moest zijn om op die locatie iets dergelijks te starten.

Nooit gedacht
"Dat had opa Bunschoten uit Huizen nooit gedacht", zegt Jan Kroon. "Dat zijn kleinzoon Gijs Bunschoten met zijn kompaan René Schiltkamp zijn visbedrijf op zo'n mooie locatie aan de oude haven zou voortzetten en nu zelfs de deuren van een heus paviljoen aan de prachtige oude haven opent."

"Om de feestvreugde te verhogen delen medewerkers van Bunschoten Vis-paviljoen tijdens de Huizer Havendag op zaterdag 16 juni bonnen uit voor gratis vis. Op is op!", laat hij weten. Wie al eerder van een visje wil genieten kan er dus vanaf 1 juni al terecht.

Uit de krant