De Matthäus-Passion vorig jaar in Huizen.
De Matthäus-Passion vorig jaar in Huizen. Foto: Bob Awick

Matthäus Passion in Huizen inmiddels een traditie

Kunst & Cultuur

HUIZEN - Met maar liefst 650 bezoekers, die vanaf elke plek goed zicht hebben op het podium, in het kerkgebouw was de Matthäus Passion in 2016 en 2017 volledig uitverkocht. Het is dit jaar de derde keer dat dit meesterwerk van componist Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd in het vissersdorp. En dus kan men spreken van een traditie.

Dit jaar vindt de Matthäus Passion in Huizen plaats op woensdagavond 28 maart. Ook dit jaar werken de Huizer oratoriumvereniging Excelsior, de oratoriumvereniging uit Gorkum en het Promenade Orkest eraan mee. Voor de solorollen zijn weer zes topsolisten gecontracteerd. Het geheel staat onder leiding van dirigent Toon de Graaf.

Het bestuur van de stichting is zeer verheugd over het feit dat het bedrijfsleven uit Huizen de Matthäus Passion Huizen zo enthousiast ondersteunt. Voorzitter Hans Borremans benadrukt dat een dergelijk groots evenement zonder de steun van de Huizer bedrijven ondenkbaar zou zijn.

Toegangskaarten zijn te bestellen via de website www.matthauspassionhuizen.nl voor 38 euro per stuk, inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze. De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij De Lange Huizen-Menstore, Voorbaan 17; CaRé juwelier, Oostermeent 105; Boekhandel Flevo, Voorbaan 35; Boekhandel de Echo, Kerkstraat 50; Openbare Bibliotheek, Plein 2000.

De website is in 2018 geheel vernieuwd en sluit volgens de organisatie aan bij de groeiende populariteit van de Matthäus Passion en de behoefte aan informatie en achtergronden erover. Ook op de Facebookpagina staan met regelmaat interessante berichten.

Uit de krant