Violist Mathieu van Bellen is een van de gasten van het Kunstcafé Huizen deze maand.
Violist Mathieu van Bellen is een van de gasten van het Kunstcafé Huizen deze maand. Foto: Ronald Knapp

Kunstcafé: van Bach tot paaldansen

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Kunst & Cultuur Huizen ontvangt woensdag 28 maart in het Kunstcafé in de Boerderij aan de Hellingstraat 9 vanaf 20.00 uur een hele club mensen met een diverse achtergrond.

Op de gastenlijst staan violist Mathieu van Bellen, jazzpublicist Bert Vuijsje, beeldhouwer Dick Sierksma, fotografisch kunstenaar Johan van Dreven en paaldanseres Demi Brama. De laatste twee werken samen in fotografische registraties.

Lectureconcert
Violist Mathieu van Bellen houdt een zogenoemd 'lectureconcert' waarin hij werken van Johan Sebastian Bach speelt en daarover uitleg geeft. Met zijn Busch Trio scoort de violist veel furore.

Jazzpublicist Bert Vuijsje schrijft sinds 1962 professioneel over jazzmuziek. Hij tekende onder andere uit de mond van de nu 95-jarige Ado Broodboom - de enige nog levende muzikant uit de tijd van The Ramblers van oprichter Theo Uden Masman - de sterkste anekdotes uit het rijke muzikale leven van deze legendarische trompettist op.

Beeldhouwer Dick Sierksma stond 4 jaar voor de klas in het basisonderwijs en 36 jaar in het beeldend onderwijs. Daarnaast heeft hij zelfstandig gewerkt als beeldend vormgever.

Paaldansen
Een niet zo voor de hand liggend onderwerp voor het Kunstcafé is de opmerkelijke combinatie van fotografie en paaldansen als kunstvorm. Johan Van Dreven woont in Huizen en maakt indrukwekkende composities op basis van fotografie.

Werken met mensen, en dan vooral de beweging zoals bij dansers, vindt hij interessant. Vandaar dat hij de kunstzinnige bewogenheid van de jonge Huizense paaldanseres Demi Brama (15) en haar bewegingsvaardigheid bij uitstek geschikt vindt voor zijn fotografische creaties. Demi Brama komt met hem mee naar het Kunstcafé.

De avond is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond. Bezoekers krijgen de nieuwste editie van de Kunstkrant mee, zolang de voorraad strekt.

Uit de krant