Afbeelding
Foto: Bob Awick

'Compacte maar complete kermis' in Huizen

Kunst & Cultuur

HUIZEN - Voor de tweede keer is rond Koningsdag een kermis op de Naarderstraat. Steeds meer exploitanten van kermisattracties weten de weg naar Huizen te vinden, nadat ze afgehaakt waren van een kermis bij het Nautisch Kwartier.

Deze locatie bleek erg uit de loop te liggen. Volgens kermiscoördinator Hans Borremans van de Oranjestichting wordt het een 'compacte maar complete kermis'.

De kermis heeft dertien attracties, waarvan vier spectaculaire. Het is weer gelukt de Booster naar Huizen te krijgen, een apparaat met een grondplaat van achttien bij achttien meter, een lange paal van twintig meter hoog met twee 'wieken' aan weerszijden van elk twintig meter. Als de ene 'wiek' beneden is om bezoekers in te laten stappen, dan zitten de andere bezoekers veertig meter hoog in de lucht.

Andere grote attracties zijn de autoscooter, de Wip, en, nieuw in Huizen, het Funhouse. Dat is een hoge attractie van twintig bij zeven meter waarin binnen allerlei leuks te beleven valt. De Wip is een attractie waarin twintig bezoekers tegelijkertijd op en neer gaan.

Speciaal voor de kinderen is er een draaimolen en een eendjesattractie. Er zijn vier behendigheidsspelen: schiettent, Bussensport, grijpkranen en een 'Pusher'. Voor de sportievelingen is er een trampoline en natuurlijk is er een oliebollenkraam en een snoepkraam.

De Oranjekermis op de Naarderstraat loopt van dinsdag 24 april tot en met zaterdag 28 april

Uit de krant