Afbeelding
Foto: Bob Awick

Schrijversontmoeting met Annejet van der Zijl in bibliotheek

Kunst & Cultuur

HUIZEN - Bibliotheek Gooi+ in Huizen aan Plein 2000 organiseert donderdag 16 mei een schrijversontmoeting met Annejet van der Zijl. Annejet wordt door Ivan Borghstijn geïnterviewd over haar werk, haar achtergrond, drijfveren en succes. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Gedurende haar schrijfcarrière publiceerde ze zeven non-fictieboeken die veelvuldig werden bekroond, vertaald en verfilmd. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy, De Amerikaanse prinses en Fortuna’s kinderen. 

Beperkt aantal plaatsen
Annejet was in 2020 Boekenweekauteur van het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette en vierde in 2023 haar vijfentwintigjarig schrijverschap. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

De avond is van 20:00 tot 22:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. De entree bedraagt €10,- voor bibliotheekleden, €15,- voor niet-leden. Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelden kan via de website

Uit de krant