Dieuwke Tijsen (midden) met haar boek. Links fotografe Ellen Cornegoor en rechts vormgeefster Wendy Bouma, beiden ook uit Huizen.
Dieuwke Tijsen (midden) met haar boek. Links fotografe Ellen Cornegoor en rechts vormgeefster Wendy Bouma, beiden ook uit Huizen. Foto: Andy Doornhein

Dieuwkes 'V-Lifestyle Belevingsboek'

Mensen

HUIZEN - Dieuwke Tijsen uit Huizen heeft vorige week zaterdag haar 'V-Lifestyle Belevingsboek' gepresenteerd. In het boek staat haar methode om af te vallen, gebaseerd op Clean Eating.

"Ik ben er rond de 55 kilo mee afgevallen en schrijf ook regelmatig blogs hierover. Ik merkte dat mensen die de blogs later lazen vaak het verband niet zagen. Daarom heb ik nu dit boek uitgebracht", vertelt ze enthousiast.

Vakantiefoto
De knop ging bij Dieuwke om toen ze bijna drie jaar geleden een vakantiefoto van zichzelf zag. "We waren in Stavanger bij een prachtig plekje aan zee en ik zat op een picknickbankje."

"Mijn billen hingen eroverheen en mijn buik lag op het tafelblad. Daar ben ik van geschrokken en ik vroeg me af hoe dat zover was gekomen. Ik wilde niet naar de zoveelste diëtist om weer met poedertjes af te vallen. Daar geloof ik niet in."

Clean Eating
"Via een nichtje had ik gehoord van Clean Eating. Dat was uit de Verenigde Staten overgewaaid. Gezond eten met zo veel mogelijk natuurlijke voedingsstoffen. Ik stond op het punt om op te geven."

"Ze zei me dat ik wel even geduld moest hebben, omdat mijn lijf er aan moest wennen. Dat zou zeker vier weken duren. Ik ben op mijn manier begonnen, door eerst mijn ontbijt aan te passen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant