Foto Bob awick
Foto Bob awick Foto: Bob Awick

'Fantastisch dat we elkaar gevonden hebben'

Mensen

HUIZEN - Het was een simpele oproep in de wekelijkse rubriek 'Onder Ons' in deze krant. Vrijwilliger Emmy Bruijn van de Zonnebloemen, afdeling Huizen, gaf daarin aan dat er geen geld meer beschikbaar werd gesteld door het nationaal Bureau voor een jaarlijkse vakantie. Reden voor de Kringloopwinkel Huizen om een bedrag te doneren.

Daarom een feestelijk moment in de Kringloopwinkel aan de Bakboord dinsdagmorgen. Vrijwilligers van de Zonnebloem bedankten de vrijwilligers van de winkel met een 'lente-achtige' taart voor hun donatie van 2000 euro. Op die manier kunnen meer mensen van de Zonnebloem mee met de regionale vakantie.

Aanvankelijk was dat bedrag 1000 euro, maar na de enthousiaste reactie daarop van de Zonnebloem, werd dat bedrag verdubbeld. Reden voor Bruijn en collega Agnes Smeele om dinsdag de medewerkers van de kringloopwinkel te verrassen met een met zonnebloempjes versierde taart. "Door deze spontane donatie kunnen er nog zes vrijwilligers extra mee met de regionale vakantie", aldus Bruijn. "De vakantie is nu officieel besproken van 29 oktober tot en met 3 november bij zorghotel 't Bosgoed in Lunteren.

Vrijwilligers gaan dan samen met deelnemers die zorg nodig hebben op reis. Deze deelnemers betalen de reis zelf, maar de vrijwilligers moeten dan eigenlijk gewoon aan het werk. Zij hoeven de trip dus niet te betalen, maar bij het Nationaal Bureau was de bodem bereikt, zegt 'hoofd vakantiestaf' Smeele. "Het is fantastisch dat de Zonnebloem en kringloop elkaar gevonden hebben."

Bestuurslid Dennis van Wolde waardeerde het bedankje en gunde de Zonnebloemmedewerkers hun tripje. "Ik ben blij dat we op deze manier het maatschappelijk belang kunnen dienen."

Uit de krant