Afbeelding
Foto: Bob Awick

Deze zomer: opleiding Reddend Zwemmen en EHBO in Huizen

Onderwijs & Wetenschap

Strand EHBO Huizen en SRO Huizen (zwembaden De Meent en Sijsjesberg) organiseren deze zomer een opleiding Reddend Zwemmen en EHBO. Jongeren van 15 tot en met 30 jaar kunnen zich opgeven voor het traject. De uren kunnen ook worden ingezet voor maatschappelijke diensttijd en de opleiding is gratis.

De eerste stap van de cursus is de informatieavond en zwemtest op 15 mei. Bij de zwemtest worden er verschillende oefeningen gedaan: het redden van een oefenpop, duiken, onderwater zwemmen en een stukje borstcrawl. Het belangrijkste is dat de deelnemers goed kunnen zwemmen.

Opleiding
Na de zwemtest kan de opleiding beginnen. De lessen worden in twee weekenden gegeven. Op 25 en 26 mei krijgen deelnemers de zwemopleiding in de Meent. En 1 en 2 juni is de EHBO-opleiding in de Sijsjesberg. Na de lesdagen zijn de 40 stage uren ook onderdeel van het programma om te ervaren wat het werk inhoudt. Daarom wordt de stage onderverdeeld in 8 uur bij de Meent, 8 uur bij de Sijsjesberg en 16 uur bij de strandpost.

De overige 8 uur gaan zitten in de afsluiting van het traject. “We willen daar een interactieve dag van maken op het strand. Daar kunnen we alle facetten van wat deelnemers geleerd hebben in terug laten komen”, legt Michael de Groot van Strand EHBO Huizen uit. Na het volbrengen van de cursus krijgen deelnemers een EHBO-diploma, een Zwemmend Redden voor Zwembaden certificaat en misschien ook wel een baan als toezichthouder in het zwembad.

De informatiebijeenkomst en zwemtest vinden plaats op 15 mei. Ga voor meer informatie en om op te geven naar: www.nextgenerationlifeguards.nl/huizen/

Uit de krant