Hoofdredacteur Joan Lommen van de Donald Duck presenteert het eerste exemplaar voor blinden en slechtzienden.
Hoofdredacteur Joan Lommen van de Donald Duck presenteert het eerste exemplaar voor blinden en slechtzienden. Foto's: Bob Awick

Donald Duck nu ook voor blinden

Algemeen

HUIZEN De eerste Donald Duck voor blinde en slechtzienden is gelanceerd bij Visio Onderwijs Huizen. Geen dun stripblad, maar een dikke multomap.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan een aantal leerlingen in de aula van de school. Vervolgens las een van de leerlingen een stukje voor.

Plaatjes
Lerares Ellen Gerretsen vertelden de leerlingen hoe deze Donald Duck te lezen. "Naast een aantal stripjes, staan er ook plaatjes in van de stripfiguren."

Ze liet de leerlingen het plaatje van Donald Duck voelen. Naast dat plaatje staan ook zijn strik, ogen, snavel en petje los afgebeeld.

Tekstballon
"We hebben ook een bladzijde met dingen die vaak voorkomen in strips. Zoals de tekstballon en knallen. Als Kwik, Kwek en Kwak bijvoorbeeld spreken, is het een tekstballon met drie streepjes."

Roos Pieters, coördinator Onderwijs van Visio op de locatie in Huizen, is blij dat de bibliotheek voor blinden en slechtzienden hiermee is uitgebreid.

Lezen
"Het is belangrijk voor alle kinderen om te lezen, ook voor blinde kinderen. Het is mooi dat degenen die braille lezen nu ook de Donald Duck voelend kunnen lezen", zegt ze.

De Donald Duck in braille is nu voor iedereen beschikbaar via passendlezen.nl van de bibliotheek en verwacht wordt dat ook veel volwassenen hier belangstelling voor hebben.

Nassim met de Donald Duck in braille voor blinden en slechtzienden.

Uit de krant