De gesimuleerde brand was bij een school.
De gesimuleerde brand was bij een school. Foto: Brandweer Huizen

Jeugdbrandweer niet naar halve finale

Politie

HUIZEN - De jeugdbrandweer van Huizen heeft afgelopen zaterdag op de selectiewedstrijden in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland de 6e plaats behaald. Hierdoor liep het team deelname aan de halve finale mis.

De ploeg uit Huizen, onder leiding van bevelvoerder Tim Schraverus, moest een gesimuleerde brand bestrijden die was uitgebroken in een schoolgebouw. De brand was ontstaan in de lerarenkamer door een defect aan een oven. De brand was uitgebreid naar het naastgelegen leslokaal.

Afschakelen elektriciteit
Bij aankomst werden de ploegen opgewacht door de directeur van de school, die rook in de school had gezien en die kon vertellen waar de brand was. Ook beschikte de directeur over de sleutel van de toegangsdeur. Nadat de directeur was uitgehoord moest zo snel mogelijk op de vuurhaarden worden ingezet om de brand te bestrijden.

Bij het jureren werd met name gelet op hoe de ploegen omgingen met het verkennen van de vuurhaarden en of er gedacht werd aan het afschakelen van de elektriciteit voordat de brand in de lerarenkamer werd geblust.

Beste pompbediender
Tijdens de prijsuitreiking door burgemeester van de gemeente Oud-Beijerland bleek dat de ploeg uit Huizen, de 6e plaats had gehaald.

Deze ploeg bestond uit bevelvoerder Tim Schraverus, aanvalsploeg Michael de Groot en Marlin Blaas, waterploeg Floris-Jan Weijermans en Thijs Brasser en pompbediener Davey Schaap. Deze laatste bleek de beste pompbediender van de dag.

Uit de krant