Afbeelding
Historische Kring Huizen

Reis je met ons mee terug in de tijd?

Algemeen

HUIZEN - Wat zou het geweldig zijn wanneer je net als in de Britse televisieserie Outlander in Huizen honderd jaar terug kunt reizen om alles van toen te zien, horen, ruiken en proeven.

Krijsende meeuwen die langs de net binnengevaren botters met de bun vol vis scheren. De vrouwen in klederdracht flanerend naar de kerk in ruisende rokken met op hun hoofd de door de zon gefilterde sneeuwwitte, net gesteven oorijzermuts.

'Goeie ouwe tijd'
Kinderen spelend met hoepels en zeepkisten rondom de Molenberg. Bejaarde mannen op een bankje in een voortuin al spugend en kauwend op pruimtabak mijmerend over die 'goeie ouwe tijd'.

Of schippers en knechten met hun stugge stoppelbaarden in een geanimeerd gesprek over de visvangst van de afgelopen week, in afwachting van een scheerbeurt.

Verhalen
Met de verhalen uit de overlevering, het goed bewaarde en geconserveerde varend erfgoed en de archieven krijgen we al een goed beeld.

Denk aan het boek Aauwud vur Kursaauwud, de Huizer Botters en ook het archief van de Historische Kring Huizen.

40-jarig jubileum
In november kan zowel jong als oud een reis terug in de tijd maken tijdens de jubileumvieringen van de Historische Kring Huizen.

De Historische Kring bestaat dan 40 jaar. Dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Het feestprogramma bestaat uit vier onderdelen.

Kindermiddag
Op 2 november is er een kindermiddag voor kinderen van 6-12 jaar van 15.00-17.00 uur in 't Visnet. Deze kindermiddag zal in het teken staan van Sinterklaas vroeger en nu, met een heuse hulppietverkiezing en wat lekkers.

Op 8 november besteden we aandacht aan het thema: 'Historie van Lief en Leed in Huizen'. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Aanmelden
Voor beide evenementen geldt: voor 27 oktober aanmelden via info@historischekringhuizen.nl. Geef ook even aan of je kind met de hulppietverkiezing meedoet.

Voor leden zal op 21 november in een besloten avond de 40-jarige historie van de Historische Kring Huizen worden uitgediept in een gezellige entourage.

Toneelstuk
Er zal onder andere een toneelstuk in Huizer dialect worden opgevoerd door 'Waimpie' en 'Harpie' die elkaar na 40 jaar tegenkomen in het Oude Dorp.

Van het tijdschrift van de HKH, De Ratel, verschijnt een dubbeldikke jubileumuitgave. Diverse historische onderwerpen, oude foto's, bloemlezingen en markante personen komen aan bod: een bijzonder bewaarnummer voor leden en los verkrijgbaar via de HKH.

Reis je ook met ons mee terug in de tijd?

Lidmaatschap
Steun de Historische Kring Huizen met een lidmaatschap voor slechts € 15,- per jaar en ontvang 4 keer per jaar De Ratel en geniet van vele voordelen.

Uit de krant