De rotonde bij de Bovenmaatweg/Aristoteleslaan is onderdeel van het traject.
De rotonde bij de Bovenmaatweg/Aristoteleslaan is onderdeel van het traject. Foto: Bob Awick

Werkzaamheden snelle bus naar verwachting in december van start

Algemeen

HUIZEN - De werkzaamheden in Huizen voor de snelle bus, het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), starten naar verwachting in december.

Dat staat te lezen in de nieuwsbrief HOV in ‘t Gooi van de Provincie Noord-Holland. De aanbesteding voor het werk is in een afrondende fase.

Nu al voorbereidingen
Vooruitlopend is er al wel sloop- en grondwerk om ruimte te maken voor de nieuwe rotonde Aristoteleslaan/Bovenmaatweg en het aangrenzende werk bij de Aristoteleslaan in Blaricum.

In Huizen is de HOV-bus een onderdeel van de totale aanpak van de oost-west verbinding vanaf het busstation tot aan de rotonde Aristoteleslaan.

Oost-west as
De oost-west as van Huizen, van Huizermaatweg tot Stroomzijde, wordt daarbij vernieuwd. Het is de bedoeling dat het traject voor fietsers en voetgangers veiliger, duidelijker en efficiënter wordt.

Daarnaast worden Winkelcentrum Oostermeent en de sportclubs in die buurt beter bereikbaar voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Groen en woningen
Ook garandeert de nieuwe inrichting een goede toekomst voor de bomen. Het vele nieuwe groen en de extra beplanting worden op de omgeving afgestemd, zodat hun functie en uitstraling beter tot z’n recht komen.

In het betreffende plan wordt daarnaast gekeken naar woningbouw bij Winkelcentrum Oostermeent en bij het parkje achter de Kalmoes. Tegen dat laatste is nog steeds veel verzet in de buurt.

Uit de krant