Maartje en Egbert Siegers.
Maartje en Egbert Siegers. Foto: Bob Awick

Kookotte viert jubileum met diverse leuke acties

Algemeen

Ooit begonnen als hobby en nu al geruime tijd gevestigd aan Havenstraat 32, groeide Kookotte de afgelopen 12,5 jaar uit tot hèt betrouwbare adres in Huizen voor goede, verse koffie en de aanschaf van koffiemachines in het hogere segment.  

Trots zijn ze op hun familiebedrijf, Egbert en Maartje Siegers. Het begon met een passie van Egbert voor het zelf branden van koffiebonen en het sleutelen aan koffiemachines. Het resulteerde in de huidige speciaalzaak met in huis gebrande koffie, espressomachines en andere koffie-gerelateerde producten. 

Kookotte heeft een eigen technische dienst voor onderhoud en reparatie. Klanten uit heel Nederland weten de weg naar Huizen te vinden voor eerlijk advies en de kennis en kunde van Egbert. “Als vakkundig experts in espressotechniek bieden wij service aan diverse merken. Alle werkzaamheden voeren we in onze eigen werkplaats uit”, aldus Egbert.

Ambachtelijk gebrand
Kookotte koopt koffiebonen in uit alle koffieproducerende landen wereldwijd en let daarbij op kwaliteit, herkomst en het verhaal achter de boer. Alle bonen worden iedere week ambachtelijk gebrand.

Maartje: “Onze koffie is van hoge kwaliteit en na het branden gaat het zo vers mogelijk de winkel uit. Versheid staat bij ons met stip op één. We hebben een vast assortiment van zestien koffiebonen met eens per maand een limited edition. Voor de liefhebber verkopen we ook thee.” 

Kleurwedstrijd
Kookotte viert van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 juni het 12,5-jarig jubileum met diverse acties. “Kinderen komen graag bij ons in de winkel, we hebben een speciaal speelhoekje en ze krijgen altijd een chocolaatje”, vertelt Maartje.

“Voor hen is er een speciale kleurwedstrijd. Kinderen kunnen de kleurplaat downloaden of in de winkel ophalen en tot 3 juni inleveren. De winnaar wordt de week erna bekend gemaakt en krijgt een leuke prijs.” 

Prijsvraag
De hele maand juni is er een speciale jubileumkoffie verkrijgbaar en kunnen klanten meedoen aan een prijsvraag. “In onze winkel staat een grote kop met daarin koffiebonen. Wie het juiste aantal bonen raadt of er het dichtst bij zit, wint een jaar lang gratis koffie. De bonen zijn allemaal geteld door onze zoon”, lacht Egbert.

Barista
Het koffiemachinemerk Jura heeft ook een leuke actie: bij de aanschaf van een koffievolautomaat in de maand juni krijgt de klant er een gratis Jura-accessoire bij. De actievoorwaarden vind je in de winkel.

Op zaterdag 3 juni staat er buiten voor de winkel een koffiebar waar een barista de hele dag gratis koffievariaties maakt en uitdeelt. Tussen 11.00 en 15.00 uur worden ECM- machines gedemonstreerd door de Nederlands Kampioen Barista. Ook hier hangt een aankoopactie aan vast. 

Kookotte is gevestigd aan Havenstraat 32. Meer informatie: kookotte.nl en Facebook: ‘Kookotte - Koffie met smaak‘.

Uit de krant