Net als in maart zijn niet essentiële winkels gesloten.
Net als in maart zijn niet essentiële winkels gesloten. Archieffoto: Bob Awick

Oproep winkeliersverenigingen na verlengen lockdown: koop lokaal

Bedrijven

HUIZEN - Het kabinet heeft gisteren de lockdown verlengd tot en met 9 februari. Dat betekent dat niet essentiële winkels nog een aantal weken langer gesloten moeten blijven.

Dat is een hard gelag voor de ondernemers in bijvoorbeeld Winkelcentrum Oostermeent en het Hart van Huizen. Ze gaan echter niet bij de pakken neerzitten. Op creatieve manieren proberen zij hun waren aan de man te brengen.

Zowel de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Oostermeent als de ondernemersvereniging Hart van Huizen roepen inwoners op om lokale winkels die gesloten zijn te ondersteunen met hun aankopen.

Website
“Kijk of ze een website hebben, Facebookpagina of bel naar de winkel. Heel veel ondernemers kunnen klanten op een andere manier helpen en kunnen eventueel thuis bezorgen”, zegt Peter Koning van Winkelcentrum Oostermeent.

Anne Marie Hesta van Hart van Huizen zegt dat de ondernemers hard hebben gewerkt aan hun zichtbaarheid sinds de harde lockdown van december. “Via onze site HartvanHuizen.nl kunnen inwoners via een button snel naar de website van de betreffende onderneming.”

Overleven
Hoewel de verlening van de lockdown alles behalve positief is voor de gesloten bedrijven, werken de ondernemers hard om te overleven. Daarbij hopen ze dat het steunpakket van de overheid meer zal bieden dan alleen een compensatie van de loonkosten. “De rekeningen moeten toch betaald worden”, aldus Anne Marie Hesta.

Ze prijst de veerkracht van de ondernemers in Huizen. “Ik hoor van elders dat het niet overal zo is.” Waar het kan ondersteunen ondernemers elkaar. “Het is belangrijk voor ze om te weten dat ze er niet alleen voor staan. Inwoners kunnen daarbij helpen door ook nu inkopen bij lokale winkels te doen.”

Lees meer over de strijdlust en veerkracht van winkeliers op Huizen Extra

Uit de krant