Afbeelding
Foto: Pixabay

Gratis meting voor bedrijven; hoe ‘circulair’ zijn ze?

Bedrijven

REGIO - 2500 bedrijven uit de regio, inclusief het Gooi, krijgen tot en met 1 juni 2023 de mogelijkheid om de digitale Circulaire Volwassenheidsmeting gratis in te vullen. Normaalgesproken kost de meting 2.000 euro. De provincie Utrecht helpt bedrijven zo om inzicht te krijgen in hun circulaire ontwikkeling.

In een ‘circulaire economie’ bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt.

Op basis van tien thema’s, zoals strategie, product & dienst en vaardigheden, geeft de meting inzicht in hoe een organisatie ervoor staat op het gebied van circulariteit. “Een vraag is bijvoorbeeld of er circulaire verdienmodellen worden toegepast, of het bedrijf over circulaire ontwikkelingen communiceert en of het bedrijf bezig is met hergebruik, recycling en energiebesparing bij de bedrijfsvoering”, schrijft Provincie Utrecht op haar website.

“Naast inzicht in de circulaire volwassenheid krijgt elke organisatie praktische tips op maat, die de organisatie verder helpen naar een circulaire bedrijfsvoering.” De aanbevelingen zijn afkomstig van dertig circulaire pioniers, waaronder Auping, Fairphone, Interface en Philips. “Daarnaast levert het onderzoek input op om samen met andere organisaties de circulaire transitie in de regio Utrecht te versnellen.”

De vragenlijst wordt via Route Circulair verstuurd, maar kan ook hier direct bezocht worden.

Uit de krant