Afbeelding

Rookverbod terras ‘t Nennetje: ‘Eerste van heel het Gooi’

Bedrijven

HUIZEN - Restaurant ‘t Nennetje heeft ervoor gekozen een compleet rookvrij restaurants en terras te handhaven. “Wij hebben dit sinds kort en als eerste van heel het Gooi”, aldus het restaurant.

Om het de gasten duidelijk te maken van de vernieuwde situatie zijn er twee Rook-Vrij-borden geplaatst. “Tot nu toe hebben we wel een paar mensen gehad die het alsnog doen, ook al staan er nergens asbakken op tafels en kan je de borden eigenlijk niet missen.” 

Deze mensen worden dan aangesproken door het personeel. Tot nu toe heeft dat nog niet tot vervelende situaties geleidt. “Deze mensen doen de sigaretten gelijk uit en gooien ze weg.”

(De tekst gaat verder onder de foto.)


Op twee verschillende plekken hangt dit bord bij ‘t Nennetje om duidelijk te maken dat er niet meer mag worden gerookt. Foto: aangeleverd

Via de socialmedia kanalen van het restaurant hebben ze de plannen het rookvrije terras bekend gemaakt. “Op deze manier konden vaste gasten hun mening geven. Dit heeft bijna alleen nog maar goeie reacties gegeven.” 

Eén uitzonderling daargelaten. Deze persoon was van mening dat mensen nu stiekem zouden gaan roken en vervolgens hun sigaretten op de grond zouden gooien. “Voor ons is dat nog altijd beter dan dat het hele terras vol rokers zit terwijl er overal kinderen rond spelen.”

Uit de krant