Het Oldtimer Festival Huizen wordt dit jaar op 1 september gehouden als zelfstandig evenement.
Het Oldtimer Festival Huizen wordt dit jaar op 1 september gehouden als zelfstandig evenement. (Foto: Bob Awick)

Oldtimer Festival Huizen is er klaar voor

  Buurt / wijk

HUIZEN - De inschrijving voor het Oldtimer Festival Huizen is gesloten en vol. De organisatie laat weten dat het klaar is voor 1 september, als het festival weer wordt gehouden in het Nautisch Kwartier.

"We tellen 230 auto's verdeeld over maar liefst 62 verschillende automerken. Daaronder een Armstrong Siddely Hurricane uit 1947, maar ook veertig auto's met een bouwjaar van voor de tweede wereldoorlog, die op het speciale PreWarPlaza tentoongesteld zullen worden", laat de organisatie weten.

Zeldzame auto's
Hier zitten ook zeldzame auto's bij, waaronder de Delage D8 3000cc uit 1928, een Bugatti T43 uit 1927 en de Alvis Speed 20SB uit 1932.

"Ook bij de 70 motoren en de brommers kijk je je ogen uit met een Norton 16 H uit 1943, een Moto Morini Corsario uit 1972, een Ducati uit 1931, Puchs (vanaf bouwjaar 1958), Honda's en ook de Solexen en het bekende Berini 'Eitje' ontbreken niet."

Vrachtauto's
Tussen de twintig oldtimer vrachtauto's staat een prachtig gerestaureerde Mercedes Gaggenau uit 1920 en een Latyl Brandweerwagen uit 1927. Bij de tractoren valt de Poolse Ursus Gloeikop uit 1940 op.

Ook dit jaar is er een gevarieerd muziekprogramma tijdens het festival. Naast de dixieland looporkest Alacarte en Toedus on Tour zal Crazy Cadillac, 50's Rock en Roll Band, optreden met het  Dansteam Clandestien.

Markt
Daarnaast is er een lifestyle-brocante-kunst-antiek markt in de Havenstraat. Ook deze is helemaal volgeboekt.  "Dat wordt een schitterende en sfeervolle entree naar de oldtimers", aldus de organisatie.

Voor actuele informatie en het programma van de dag: oldtimershuizen.nl

Meer berichten