Groep verkeersregelaars uit Huizen tijden de Boomplantdagen in Apeldoorn
Groep verkeersregelaars uit Huizen tijden de Boomplantdagen in Apeldoorn (Foto: Robert Pastijn)

Stichting Verkeersregelaars Huizen bestaat 5 jaar

  Buurt / wijk

HUIZEN - De vrijwilligers van De Stichting Verkersregelaars Huizen, die vijf jaar bestaat, kun je overal tegenkomen. Zo stonden ze de afgelopen periode bij evenementen als het Oldtimer Festival Huizen en de Huizerdag.

Ook zijn ze bij grote drukte te vinden bij zwembad De Sijsjesberg en waren ze bij de open dag van de Egelopvang. Ook buiten de de gemeentegrenzen worden ze veelvuldig ingezet.

Behoefte
"In 2013 bleek dat er behoefte was aan de bundeling van krachten van vrijwilligers die als verkeersregelaar ingezet wilden worden ten behoeve van het groeiend aantal evenementen binnen de gemeente Huizen en omstreken", vertelt voorzitter Robert Pastijn.

"Met een financieel duwtje van de gemeente Huizen is de Stichting Verkeersregelaars Huizen opgericht, zodat het juridisch wat duidelijker en veiliger was. Voorwaarde van de gemeente was dat de stichting na de oprichting financieel zelfstandig zou zijn, iets dat tot op heden gelukt is."

Tour de France
Waren er in 2013 nog slechts 5 evenementen waar inzet voor werd verzorgd, in 2017 tikte de teller door naar 72 evenementen. "We werden overal voor gevraagd: van de Tour de France, de Giro d'Italia en atletiekwedstrijden van Den Haag tot Zwolle."

Ondanks dat er zo'n 50 vrijwilligers in het bestand van de stichting staan, moest het aantal evenementen waar ze ingezet konden worden omlaag. "Je pleegt bijna roofbouw op je vrijwilligers", geeft Robert aan. "Zij moeten het wel leuk blijven vinden."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten