Rechts wethouder Roland Boom en links Jan Paul Visser.
Rechts wethouder Roland Boom en links Jan Paul Visser. (Foto: Bob Awick)

Bouw Keucheniushof nu officieel van start

  Buurt / wijk

HUIZEN - De bouw van het Keucheniushof aan de Keucheniusstraat was inmiddels al gestart, maar vanmiddag was de officiële starthandeling.

Wethouder Roland Boom en Jan Paul Visser, zoon van ontwikkelaar Gerrit Jan Visser, legden met hulp een betonnen plaat neer op de begane grond van een van de gebouwen.

In beeld
Ook voor de dochter van Gerrit Jan, Marie Pauline, was een rol weggelegd. Zij gaf wethouder Roland Boom het boek 'Huizen in Beeld' cadeau, waarin foto's van het gebied rond de Oude Kerk staan. "Om nog eens terug te blikken."

De wethouder liet in zijn korte speech weten nu de blik vooruit te richten en was blij dat nu schouder aan schouder met politiek, bestuur, inwoners en ondernemers aan een mooier Huizen gewerkt wordt.

Echt gestart
Ontwikkelaar Gerrit Jan Visser blikte nog wel even kort terug. Al in 1978 was er een overeenkomst met hem en ook in 2008 waren er al plannen. Nu kan er echter echt gestart worden. "Ik ben trots en blij."

"Het is een project dat past bij de maat en schaal van het dorp en het voorziet duidelijk in de behoefte, zowel de grondgebonden woningen, als de appartementen en commerciële ruimten", zei hij. "Ik spreek de hoop uit dat straks alle Huizers het Keucheniushof in hun hart zullen sluiten."

Meer berichten