Lisette Otto wil dat het project Buurten met Buren zich als een olievlek over Huizen gaat verspreiden.
Lisette Otto wil dat het project Buurten met Buren zich als een olievlek over Huizen gaat verspreiden. (Foto: Bob Awick)

Project Buurten met Buren wil meer saamhorigheid brengen in de buurt

  Buurt / wijk

HUIZEN - Meer saamhorigheid in de buurt. Dat is een wens van Lisette Otto. Zelf is ze straatcoördinator van de buurtpreventievereniging in haar wijk Huizermaat en is daarmee de oren en de ogen van de wijk.

Niet alleen op het gebied van veiligheid in haar wijk, maar ook over hoe het met haar buren gaat. Ze merkte dat een goede buur sneller iets hoort dan een hulpverlener of iemand van een wijkteam, en wil deze kracht van buren inzetten met het project Buurten met Buren.

Buren
"Toen ik in Huizen kwam wonen, kwam de buurvrouw me een bosje bloemen brengen en hebben we een housewarming gegeven. Wij kennen onze buren hier in de straat, maar dat is niet overal het geval."

"Ik zie dat ook in mijn werk als seniorenbegeleider. Als mensen je een beetje kennen, vertrouwen ze je en vertellen ze dingen die ze niet zo snel aan een hulpverlener of iemand van een wijkteam vertellen. Bijvoorbeeld als je even je hond uitlaat. Dat is een mooie kracht die je als buur hebt. Je kunt een luisterend oor zijn."

Buurt
"Ook bij Rotary Huizen Gooimeer, waar ik lid van ben, is het een onderwerp van gesprek. Mensen komen soms niet veel meer buiten, hebben niet zo de aansluiting met hun buurt. Daar wil ik verandering in brengen. Daarom ben ik het project Buurten met Buren gestart."

"Het is toch fijn om als je ziek bent of een moeilijke tijd doormaakt een bloemetje te krijgen van je buren? Dat ze weten wat er speelt en naar je omkijken als het nodig is? Nog leuker is het als jij iets voor een ander kunt betekenen, door te helpen met de tuin of samen te handwerken. Dan ben je zelf weer van waarde voor de buurt."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten