Foto: Pixabay

Stemmen voor rookvrije plek De Zuidvogels

  Buurt / wijk

HUIZEN - Moet voetbalvereniging HSV De Zuidvogels een rookvrije plek worden? Als het aan de inwoners ligt wel. Tijdens de Rookvrij Challenge dagen inwoners locaties uit de regio uit om rookvrij te worden. De Zuidvogels is één van de genomineerden.

Nog tot en met zondag kan iedereen stemmen op de vijf genomineerden: Vivium Zorggroep Naarderheem (Naarden), Voetbalvereniging SDO (Bussum), Wijkcentrum De Malbak (Blaricum), Speeltuin Het Erfgooierskwartier (Hilversum) en dus HSV De Zuidvogels (Huizen). De plek die wint krijgt een clinic voor dertig personen op de KNVB campus in Zeist.

In de voorronde was het mogelijk om elke plek in 't Gooi te nomineren als rookvrije locatie en erop te stemmen. Hieruit zijn vijf plekken met de meeste stemmen overgebleven. Stemmen kan via www.rookvrijchallenge.nl.

Ruim acht op de tien Nederlanders wil dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden. Steeds meer locaties, ook in Gooi en Vechtstreek, worden daarom rookvrij. Naar schatting beginnen jaarlijks nog steeds zo'n 500 kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek met dagelijks roken. Acht op de tien rokers begint voor zijn achttiende; een periode waarin jongeren beïnvloedbaar zijn en extra gevoelig voor verslaving. De rookvrijchallenge is een actie van de GGD.

Meer berichten