De koopovereenkomst voor de Huizer-maatjes is eindelijk getekend.
De koopovereenkomst voor de Huizer-maatjes is eindelijk getekend. (Foto: Bob Awick)

Koop grond Huizer-maatjes geregeld

  Buurt / wijk

HUIZEN - Met een brok in de keel, maar ook met luid gejuich werd maandagmiddag de ondertekening van de koop- en realiseringsovereenkomst voor het woonproject Huizer-maatjes gevierd. Dat gebeurde op het terrein aan de Trekkerweg waar in 2021 een gebouw met woonappartementen voor achttien jongeren met een verstandelijke beperking moet staan.

"Dat wordt champagne drinken", roept een van de toekomstige bewoners enthousiast uit als alle papieren uiteindelijk getekend zijn door de gemeente, woningcorporatie de Alliantie en een vertegenwoordiging van de Huizer-maatjes. Anne Oosterbaan, directeur van de Alliantie Gooi en Vechtstreek, zegt daarmee liever te wachten tot een later moment. "De eerste paal of de opening. Want er zijn nog wel wat hobbels te gaan, maar dit is wel een bijzonder moment voor dit unieke project."

Zelfstandig
In 2014 komen een aantal ouders van kinderen met een verstandelijke beperking samen. In navolging van de woongroep Mozart willen ook zij voor hun kinderen een plek waar ze in de buurt zelfstandig kunnen wonen, maar wel met zorg en ondersteuning in huis. In de Alliantie vinden zij vanaf het eerste moment een medestander.

De plek van de voormalige gymzaal aan de Trekkerweg wordt uiteindelijk de locatie en na jaren kunnen de plannen vanaf nu echt vorm gaan krijgen. "Streven is om dit jaar het definitieve ontwerp in te dienen, zodat we na alle vergunningtrajecten hopelijk in 2020 kunnen starten met de bouw", vertelt Ate Wijdeveld, senior gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie. Het ontwerp wordt in nauw overleg met de ouders en toekomstige bewoners gemaakt.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten