Vorig jaar maakte onze fotograaf deze foto van het parkeerterrein, waar de renovatie nog gaande was.
Vorig jaar maakte onze fotograaf deze foto van het parkeerterrein, waar de renovatie nog gaande was. (Archieffoto: Bob Awick)

Reconstructie parkeerterrein Naarderstraat officieel voltooid

  Buurt / wijk

HUIZEN - De reconstructie van het parkeerterrein aan de Naarderstraat en de directe omgeving is officieel voltooid. Vanmiddag heeft wethouder Marlous Verbeek het parkeerterrein met een symbolische handeling geopend. Daarna hief zij het glas met omwonenden en bedrijven in de buurt.

De aanleiding voor het project was de riolering die vervangen moest worden. Naast het afkoppelen en vervangen van de riolering zijn ook de verharding, de parkeerplaatsen, het fietspad en de voetgangersoversteek onder handen genomen.

Bomen
Niet alle bomen konden bij de graafwerkzaamheden worden behouden. Daarnaast zorgden verschillende bomen voor overlast doordat boomwortels omhoog drukten.

Daarom zijn als onderdeel van het plan ook 19 nieuwe bomen geplant met een stamomtrek variërend van 50 tot 70 centimeter, groter van formaat dan gebruikelijk. Voor deze bomen zijn goede ondergrondse groeiplaatsvoorzieningen aangelegd. Daarnaast zijn op een aantal plekken nieuwe groenvakken aangelegd.

Waterbuffer
Onder de parkeerplaats is een waterbuffer aangelegd met een capaciteit van 300.000 liter water. Het water belandt in infiltratiekratten, waar het ook weer uitloopt, de zandgrond in.

Hierdoor wordt het vuilwaterriool niet belast en blijft het grondwater op peil, wat goed is voor de bomen en planten. Hiermee wordt voorkomen dat de parkeerplaats bij extreme regenval onder water komt te staan omdat het riool dit niet aankan.

Meer berichten