Feestelijke oplevering van 39 zorgwoningen De Amer | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De laatste hand wordt gelegd aan de omgeving, maar de bewoners kunnen er in.
De laatste hand wordt gelegd aan de omgeving, maar de bewoners kunnen er in. (Foto: Bob Awick)

Feestelijke oplevering van 39 zorgwoningen De Amer

  Buurt / wijk

HUIZEN - De feestelijke oplevering van 39 zelfstandige woningen in Zorgcomplex De Amer op het terrein van de voormalige Regenboogschool aan de Amer heeft dinsdagavond plaatsgevonden. De bewoners kregen daarbij hun sleutels overhandigd.

En jaar geleden werd het startsein gegeven voor de bouw van de zorgwoningen. De bouw van het complex is in opdracht van de Alliantie uitgevoerd door Heijmans Bouw Huizen. De woningen zijn voor cliënten van Philadelphia.

Leefomgeving
Dankzij de nieuwbouw van de 39 zorgappartementen kan Philadelphia een betere woon- en leefomgeving realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Nu wonen deze bewoners nog op verschillende locaties verspreid over Huizen. Deze nieuwe locatie aan de Amer ligt centraal in de buurt, waardoor de bewoners echt onderdeel van de wijk zijn.

Groepswoonkamers
In het complex zitten ook vijf gemeenschappelijke groepswoonkamers, aangevuld met een slaapwachtkamer met doucheruimte en een personeelsruimte.

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok en een slaapkamer. Ieder appartement is tevens voorzien van een eigen doucheruimte met toilet. In het gebouw is een lift aanwezig.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit cliënten met een matige verstandige beperking die blijvende begeleiding nodig hebben op het gebied van praktische en sociale zelfredzaamheid.

De locatie dicht bij algemene voorzieningen stimuleert de bewoners meer regie te nemen bij bijvoorbeeld het doen van boodschappen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>