Hulpdiensten kunnen niet langs de geparkeerde voertuigen, daarom wil de gemeente een parkeerverbod.
Hulpdiensten kunnen niet langs de geparkeerde voertuigen, daarom wil de gemeente een parkeerverbod. (Foto: Carin van den Berg)

'Parkeeroorlog' op de Smallelaan

  Buurt / wijk

HUIZEN Parkeren op de Smallelaan. Jarenlang was het geen probleem, totdat er een nieuwe bewoner in de straat kwam wonen die het gevaar hiervan zag. Dat leidt nu tot een kleine 'parkeeroorlog', omdat de gemeente het voornemen heeft een officieel parkeerverbod af te vaardigen.

Die nieuwe bewoner was Hannie Humme met haar man. Ze was er net komen wonen en wilde zich voorstellen aan de buurvrouw. "Die zag heel wit en zei ook dat ze niet lekker was. De volgende dag kreeg ze een hartstilstand. De ambulance kon er niet bij."

Gevaarlijk
Ze besprak het probleem met een van haar buren die net als haar besefte dat het gevaarlijk was. Samen togen zij ruim een jaar geleden naar het gemeentehuis. De gemeente schreef een brief aan de bewoners met het verzoek niet meer in de smalle straat te parkeren.

Op dat moment klom Frank Blok, eigenaar van een van de woningen in de smalle straat, in de pen. Ook ging hij verhaal halen bij de buurvrouw. Hij wilde met haar overleggen over het hoe of waarom.

Politie
"Ze kwam schreeuwend naar buiten, zelfs de buren kwamen naar buiten. Ze stuurde ook de politie op mij af", zegt hij. Niet mee te praten, was zijn conclusie.

Hannie heeft een andere lezing: "Hij belde aan toen ik net aan de telefoon was en eiste met me te spreken. Ik wilde eerst mijn gesprek afmaken en deed de deur dicht. Toen heeft hij 15 minuten met zijn vinger aan de bel gestaan. Uiteindelijk heb ik open gedaan en werd ik uitgemaakt voor NSB-er."

Lees verder in de digitale versie van het Nieuwsblad voor Huizen

Meer berichten