Een schets van hoe het speelbos er uit zou kunnen zien.
Een schets van hoe het speelbos er uit zou kunnen zien. (GNR)

Omwonenden blijven bang voor overlast speelbos

  Buurt / wijk

HUIZEN - Omwonenden van het speelbos dat het Goois Natuurreservaat (GNR) aan wil leggen bij de Sijsjesberg maken zich grote zorgen om de overlast die dat met zich meebrengt. Vraag is of dit nog roet in het eten gaat gooien bij de realisatie hiervan.

Het GNR hield afgelopen zaterdag een bijeenkomst voor belangstellenden. Veel van de bezoekers waren omwonenden die overlast vrezen.

Handtekeningen
Dat hadden zij al in 2017 aangegeven in een overleg tussen omwonenden en GNR. Naar aanleiding van de plannen dienden ze ook handtekeningen in om gehoord te worden.

Omdat de gemeente draagvlak van de plannen belangrijk vindt, was aan het GNR gevraagd om ook onderzoek te doen naar de plek van het speelbos.

Daaruit is nu gebleken dat er op alle te kiezen plekken wel overlast te verwachten is, maar dat de plek bij Sijsjesberg wel de beste is, gezien de faciliteiten die er toch al zijn in verband met het zwembad, de afstand tot bebouwing en het terrein zelf.

Irritatie
Omdat omwonenden niets meer hebben gehoord na hun gesprek in 2017, lijkt daar nu de irritatie hoog te zijn opgelopen.

Dit blijkt uit de discussie die vorige week donderdag in de gemeenteraadsvergadering plaatsvond.

De VVD had namelijk vragen gesteld over het draagvlak, dat er duidelijk niet is bij deze omwonenden. Daarin gaf Willem Meijerman op vragen van andere partijen aan: "Nu denkt een groot aantal omwonenden dat het ze door de strot wordt geduwd."

Angst
Het Goois Natuurreservaat merkte tijdens de bijeenkomst zaterdag ook dat er veel angst voor overlast is bij bewoners. "Hoe we dat weg moeten nemen, weten we niet. We denken nog na over hoe we hier nu verder mee gaan."

De gemeenteraad liet vorige week donderdagavond wel weten nog steeds achter het standpunt te staan uit 2016 en een speelbos nog steeds te willen.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten