De komende dagen is de brug oranje verlicht tegen geweld tegen vrouwen.
De komende dagen is de brug oranje verlicht tegen geweld tegen vrouwen. (Foto: Bob Awick )

Brugwachters verlichten weer brug Aanloophaven

  Buurt / wijk

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft vanavond samen met de brugwachters op feestelijke wijze de sfeerverlichting van de brug bij de Aanloophaven ontstoken.

De eerste dagen is de brug oranje gekleurd, in het kader van de internationale campagne ‘Orange the World’ tegen geweld tegen vrouwen.

Bediend
Al twee seizoenen wordt de brug over de Aanloophaven door vrijwilligers uit de buurt bediend. De bewoners rond de ophaalbrug waren de achteruitgang van het gebied rondom en de terreinen van de voormalige zeilschool zat.

Ze namen de regie in eigen handen. Een buurtinitiatief werd opgezet en de bediening van de brug binnen gehaald.

Brug verbindt
Maandelijks komen de vrijwillige brugwachters en geïnteresseerde buurtbewoners bij elkaar tijdens ‘Buurten bij de Brug’. De brug verbindt letterlijk en figuurlijk de buurtbewoners met elkaar.

Met de bediening van de brug wordt geld verdiend, waarmee verbeteringen in de buurt worden gerealiseerd. Zo werden onder andere bankjes, een buurtzeilboot, bloembakken aan de brug en de verlichting voor de brug aangeschaft.

Watersport
Om te laten zien dat de Aanloophaven nog geschikt is voor watersport werd dit voorjaar 'Optimist on Tour' georganiseerd.

De gemeente hielp mee door onder andere het opruimen van gezonken boten, het repareren van een aantal bankjes in de omgeving en het aanbrengen van stroompunten op de brug.

Meer berichten