Foto: Carin van den Berg

Hoogste punt Dr. Maria Montessorischool bereikt

  Buurt / wijk

HUIZEN - Wethouder Marlous Verbeek heeft vanmiddag de vlag in top gehesen om het bereiken van het hoogste punt bij de vernieuwbouw van de Dr. Maria Montessorischool te markeren.

De school aan de Van der Duyn van Maasdamlaan 30 wordt verbouwd om aan de eisen van de tijd te voldoen, wordt duurzaam en voldoet straks aan de eisen voor Frisse School B.

De gemeente heeft hiervoor een krediet beschikbaar gesteld van € 2.547.276,-. Daarnaast investeert het schoolbestuur zelf € 682.160,- uit de aanwezige onderhoudsbudgetten, toekomstige energiebesparingen en een bijdrage van de ouders.

Trots
Wethouder Marlous Verbeek: "Ik ben er trots op dat we in Huizen deze bestaande school zo verbouwen dat deze duurzaam, energieneutraal en straks zonder gas is."

Zij dankte ook de samenwerkingspartners waardoor dit mogelijk is, waaronder de school, Talent Primair, architect Bureau Bos en bouwer HLE bouw. Daarnaast bedankte ze ook de mensen die hard aan het werk zijn op de locatie.

Samenwerking
Bestuurder Roel Hoogendoorn van Talent Primair, de overkoepelende organisatie van de school, was ook te spreken over de samenwerking tussen de partijen.

"Het onderwijs staat in de fik, maar deze coproductie helpt er echt bij om het wat beter te maken", zei hij, refererend aan de problemen waar het basisonderwijs in Nederland mee te kampen heeft.

Achter op schema
De verbouwing loopt iets achter op schema door onder andere een onverwachte asbestsanering die heeft plaatsgevonden.

Verwacht wordt dat de vernieuwbouwde school half mei kan worden opgeleverd. Dat betekent dat de leerlingen in het nieuwe schooljaar hier weer naar school kunnen.

Top geregeld
Op dit moment zit de school in het gebouw van de voormalige Mytylschool bij De Trappenberg. "Ook dat is top geregeld", aldus Roel Hoogendoorn.

Meer berichten