Rondom het plein bij het kunstwerk aan de Zomerkade is tijdens WinterBoulevard Huizen van alles te beleven.
Rondom het plein bij het kunstwerk aan de Zomerkade is tijdens WinterBoulevard Huizen van alles te beleven. Foto: Carin van den Berg

Nieuwjaarsduik nu onderdeel WinterBoulevard Huizen

Buurt / wijk

HUIZEN - De nieuwjaarsduik op 1 januari om 15.00 uur is deze keer onderdeel van een nieuw evenement: WinterBoulevard Huizen.

De feestweek start al op 27 december met de onthulling van de WinterBoulevard aan de Zomerkade en wordt op 3 januari afgesloten met een besloten evenement van Voedselbank Gooi en Omstreken.

Subsidie
"De gemeente Huizen staat positief tegenover het nieuwe evenement WinterBoulevard Huizen en steunt het initiatief met een subsidie van 7.500 euro", laat de gemeente weten.

"Het betreft hier een uniek nieuw meerdaags evenement van vrijdag 27 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020 met een gevarieerd programma dat zich met name afspeelt op en nabij de Zomerkade en het strand."

Onontbeerlijk
Die steun voor het evenement is volgens organisator Arnoud Wildschut van de AWay Group onontbeerlijk. "Al het materiaal dat er opgebouwd wordt en alle tijd die erin zit is kostbaar."

"Ik ben blij dat we nu eindelijk de gewenste uitbreiding naar een WinterBoulevard hebben kunnen realiseren. Dit doen we nu met meerdere organisaties. De organisatie bestaat uit een combinatie van ondernemers en vrijwilligers."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant