Een omgewaaide boom leverde gedoe op op de Schapendrift in Blaricum.
Een omgewaaide boom leverde gedoe op op de Schapendrift in Blaricum. (Foto: Bob Awick )

Gooise brandweer hele dag druk met storm Ciara

  Buurt / wijk

HUIZEN - Storm Ciara die zondag over Nederland raasde, heeft ook in 't Gooi flink wat schade veroorzaakt. De brandweer ruim honderd meldingen, vooral vanuit het noordelijke gedeelte van de regio (Huizen, BEL en ook Bussum).

"Het was me het dagje wel", kijkt een woordvoerder maandag terug. De verwachte piek van zondagavond rond 21.00 uur viel achteraf mee, maar de brandweermedewerkers hebben zich tussen 8.30 uur en 23.30 uur geen moment hoeven te vervelen. "En vanmorgen toen het licht werd kwamen de eerste meldingen voor vandaag alweer binnen."

Omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen en gevelplaten, wateroverlast en rondvliegend bouwmateriaal, daar bestond de overgrote meerderheid van meldingen uit. De brandweer heeft de indruk dat inwoners van Gooi en Vechtstreek zelf voorzorgsmaatregelen hadden genomen door spullen op te bergen of vast te zetten. 

De brandweervrijwilligers en beroeps waren in alle posten de hele dag en avond massaal in touw met de stormmeldingen. Ook vandaag zal de brandweer nog her ven der bezig zijn met het afhandelen van de gevolgen van de storm.

In Laren viel een boom door het geluidsscherm van de A1 waardoor de weg enige tijd geblokkeerd was. Op verschillende plaatsen zoals in Laren aan de aan de Stationsweg, in Bussum op de kop van de Nassaulaan, in Hilversum aan de Seinstraat en Huizen aan de Ambachtsweg raakten geveldelen los waarbij de brandweer assistentie verleende. In Weesp werd een schuurtje omgeblazen. Brandweer en omwonenden zorgden ervoor dat de resten veilig werden gesteld.


Op de  Bestevaer in Huizen kwamen delen van de nieuwbouw aan de Ambachtsweg terecht. (Foto: Bob Awick)

Meer berichten