De burgemeester praat met een aantal leerlingen en locatieleider Michiel van den Brink.
De burgemeester praat met een aantal leerlingen en locatieleider Michiel van den Brink. Foto's: Beatrixschool

Burgemeester op bezoek bij Beatrixschool

Buurt / wijk

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft afgelopen woensdag kennis gemaakt met de Beatrixschool aan de Jacob van Wassenaerstraat.

Hij heeft een rondleiding gekregen van locatieleider Michiel van den Brink en Maartje en Thirsa uit groep 8.

Vragen
"In alle klassen nam hij rustig de tijd om mee te kijken naar het onderwijs en om vragen van kinderen te beantwoorden", aldus Michiel.

"Zo heeft hij bijvoorbeeld gezien hoe er spelling wordt gegeven, hoe kinderen samenwerken binnen de lessen en hoe de kinderen werken op Chromebooks om bijvoorbeeld rekensommen te maken."

Verschil met vroeger
"Een heel verschil met hoe hij zelf vroeger les heeft gekregen, zoals hij het zelf zei. Hij vond het mooi om te zien hoe het onderwijs zich heeft ontwikkeld en hoe kinderen op de Beatrixschool op spelenderwijs de lesstof aangeboden krijgen."

Maartje en Thirsa vertelden over de kernwaarden op school: liefde, veiligheid, verantwoordelijkheid en respecten en hoe belangrijk het is om vriendelijk voor elkaar te zijn.

Kleuters
Bij de kleuters kreeg de burgemeester in de huishoek een kopje koffie aangeboden en na de rondleiding is hij uitgebreid met de kinderraad in gesprek gegaan.

"Zij stelden allerlei vragen. Zo vroegen ze zich bijvoorbeeld af waarom Huizen nog geen kinderburgemeester heeft. Op alle vragen gaf de burgemeester vriendelijk en duidelijk antwoord."

Verbinding
"Het is ontzettend mooi dat hij de tijd neemt om de verbinding te zoeken. De Beatrixschool hecht veel waarde aan verbinding en samenwerking met de omgeving en we hebben het bezoek van de burgemeester als zeer positief ervaren."

Uit de krant