Activeringsmedewerker Annemarie is blij verrast met de bos bloemen die ze kreeg van TijdvoorMeedoen.
Activeringsmedewerker Annemarie is blij verrast met de bos bloemen die ze kreeg van TijdvoorMeedoen. (Foto: Bob Awick )
corona

Annemarie krijgt eerste bos van Bloemen-5-Daagse TijdvoorMeedoen

  Buurt / wijk

HUIZEN - Annemarie kreeg vanmorgen de eerste bos bloemen van de Bloemen-5-Daagse van TijdvoorMeedoen (TvM). De bloemen worden bezorgd door chauffeur Tijmen met de Delly, het vervoermiddel van TvM.

Mensen konden voor deze bloemenactie een naam van iemand opgeven om deze op te fleuren. Die persoon geeft vervolgens weer een naam door van iemand die een bos bloemen verdient. De actie wordt mogelijk gemaakt door Sonia Bloemen in Winkelcentrum Oostermeent.

Belangrijke factor
"Tijdens de coronacrisis zijn er bij TijdvoorMeedoen allerlei prachtige initiatieven en acties ontstaan om ervoor te zorgen dat mensen verbonden kunnen blijven en mensen ook psychisch deze periode zo goed mogelijk doorkomen. Naast directeur Astrid Veerman is onder andere activeringsmedewerker Annemarie daar een belangrijke factor in."

"Ze stopt veel van haar energie, tijd en liefde in het geven van een groot aantal telefonische contactmomenten aan mensen die dat nu kunnen gebruiken. Naast een gezellig gesprek kijkt ze waar eventueel extra hulp nodig is. Voor veel mensen speelt ze zo een heel belangrijke rol tegen het gevoel van eenzaamheid. Zij maakt voor velen dagelijks het verschil. Daarom is Annemarie dan een van de eerste vijf mensen die een bloemetje uitgereikt krijgt."

Contact stimuleren
Hét Huis van de Buurt aan de Draaikom, de thuishaven van TuidvoorMeedoen, is vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op dit moment niet meer open voor alle dagelijkse activiteiten die er plaatsvinden. Toch probeert de organisatie zoveel mogelijk contact te stimuleren.

Zo is er bijvoorbeeld aansluiting gezocht met het maaltijdproject van Buurten met Buren en wordt er een keer per week gekookt om 25 mensen van een maaltijd te voorzien, zijn er WhatsApp-groepen om elkaar online te ondersteunen of leuke dingen mee te doen en komt er binnenkort een dagelijkse Zoom-middag voor deelnemers van TvM die daar aan mee willen doen.

Meer berichten