Een lekkernij bakken voor een ander zorgt voor saamhorigheid.
Een lekkernij bakken voor een ander zorgt voor saamhorigheid. Foto: Nationale Pannenkoekendag

Huizer Pannenkoekendag om een ander te verrassen

Buurt / wijk

HUIZEN Heel Huizen Bakt pannenkoeken voor elkaar. Tenminste, dat is het idee achter de Huizer Pannenkoekendag op 20 maart. Buurten met Buren en Versa Welzijn organiseren deze dag.

Het idee is om voor iemand uit de buurt te bakken die je nog niet kent of die een extraatje verdient. De Huizer Pannenkoekendag is een dag na de Nationale Pannenkoekendag. Normaal bakken op die dag kinderen pannenkoeken voor senioren, maar vanwege de coroanamaatregelen is een alternatief bedacht. Koks van oudereninstellingen bakken pannenkoeken en scholen die deelnemen aan de landelijke dag kunnen voor versiering zorgen.

In Huizen wordt zaterdag 20 maart een verlengstuk van de nationale dag. Versa Welzijn en Buurten met Buren hopen dat Huizers op die dag voor anderen gaan bakken. Om dit te stimuleren worden komende week zo’n 700 pakken pannenkoekenmeel gratis uitgedeeld op diverse plekken in Huizen en via de voedselbank.

Ophalen kan op de volgende dagen: dinsdag 16 maart van 14.00 tot 16.00 uur staan de vrijwilligers op het Oude Raadhuisplein ter hoogte van de Hema, woensdag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur staat het team in winkelcentrum Oostermeent ter hoogte van de Plus. Ook donderdag 18 maart van 14.00 tot 16.00 uur staan ze daar. Vrijdag 19 maart kunnen van 14.00 tot 16.00 uur de laatste pakken afgehaald worden op het Oude Raadhuisplein.

Wedstrijd

Het bakken kan nog wat opleveren, want aan de actie is een fotowedstrijd verbonden. Iedereen die een foto plaatst van de overhandiging van de pannenkoeken (op Facebook of Instagram met #huizerpannenkoekendag of mailt naar huizen@buurtenmetburen.nl) kan een dinerbon voor twee personen winnen.

Wanda Griffioen is de aanstichtster van de Huizer Pannenkoekendag. Zij is sociaal werker, Meedoen-makelaar en betrokken bij het buurtwerk in Huizen. “Wij zijn altijd op zoek naar activiteiten waarbij mensen elkaar leren kennen en die de saamhorigheid vergroten. Zeker in deze tijd van corona is dat belangrijk”, vertelt ze.

Uit de krant