Afbeelding
Foto: Bob Awick

Smikkelen bij de brug

Buurt & wijk

HUIZEN Maar liefst 12 brugwachters van de brug bij de Aanloophaven bakten vanochtend 330 pannenkoeken voor buurtgenoten en voorbijgangers. Samen bakten ze enorme stapels van de lekkernij ter gelegenheid van de eerste Huizer Pannenkoekendag.

De dag, een initiatief van Buurten met Buren en Versa Welzijn, werd enthousiast opgepikt in heel Huizen. De groep brugwachters vond het een ludiek moment om voor buurtgenoten te bakken. De woning van een van de initiatiefnemers werd gebruikt voor het bakken van de enorme stapels. Ook ter plekke werd enthousiast gebakken. Van het afhalen werd gretig gebruik gemaakt. 

(Tekst gaat verder na de foto’s)


Stapels pannenkoeken werden er gebakken voor de buurt. Foto: Bob Awick 


Foto: Bob Awick 

Het gebeuren trok ook de aandacht van Omroep Max, zij kwamen langs voor opnames. Voor de tientallen brugwachters, allen afkomstig uit de buurt van de brug, was het ook een moment om weer even bij te praten. De buurtbewoners bedienen in wisseldiensten de brug, zorgen voor feestelijke aankleding van de brug en evenementen rondom de brug en de Aanloophaven. Met als doel hun buurt levendig te houden. 

Uit de krant