Zo'n tachtig omwonenden protesteerden einde van de middag tegen de mogelijke woningbouw.
Zo'n tachtig omwonenden protesteerden einde van de middag tegen de mogelijke woningbouw. Foto: Bob Awick

Weer protestactie tegen mogelijke woningbouw Huizermaatweg-Zuiderzee

Buurt / wijk

HUIZEN - Zo’n tachtig omwonenden hebben aan het eind van de middag een korte protestactie gehouden bij het parkje achter het Hoefblad en de Kalmoes. Hier wil de gemeente eventueel woningen bouwen om het plan voor de oost-west as te kunnen betalen.

Ze vormden met elkaar een slinger vanuit hun wijk naar het bruggetje en naar het park. Later vormden ze ook een cirkel in het parkje zelf, met de coronamaatregelen in acht genomen en dus 1,5 meter uit elkaar. Er waren diverse protestborden en spandoeken opgehangen, die duidelijk maken dat bouwen in hun groen niet gewenst is en ook dat het bruggetje op dezelfde plek moet blijven.

Bouwlocatie
In het parkje zouden 23 huurwoningen komen in de vrije sector tot 925 euro per maand. De bouwlocatie was al eerder aangewezen door de gemeenteraad, maar omdat hij genoemd wordt als hoek Huizermaatweg - Zuiderzee hadden de bewoners niet door dat het om hun parkje ging.

Na al een petitie en diverse brieven ging wethouder Roland Boom afgelopen zondag op de koffie bij een drietal bewoners om ze uit te leggen wat de bedoeling is. Hij zei toe een zogeheten hek om het deel van het plan te zetten en van vooraf aan te beginnen met participatie met de bewoners.

Raadsvergadering
Ook werd toegezegd een gezamenlijke brief te sturen naar de omwonenden om uit te leggen wat de plannen zijn. Deze brief is er echter nog steeds niet en omdat maandag de politieke partijen vergaderen in voorbereiding voor de raadsvergadering van donderdag, besloten de omwonenden tot deze actie. In deze raadsvergadering besluit de raad namelijk over het voorstel.

Lees een uitgebreid verhaal op Huizen Extra

Uit de krant