Mathilde won ook nog eens de auto.
Mathilde won ook nog eens de auto. Foto: Foto's: Jurgen Jacob Lodder
Foto’s

PostcodeStraatprijs van 225.000 euro valt op Henri Dunantpark

Buurt / wijk

HUIZEN - Mooi nieuws voor acht deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 1277 BP en wonen op het Henri Dunantpark. Op hun postcode is de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld reikte onlangs de cheques op gepaste afstand uit.

De volgende bedragen zijn gewonnen: een winnaar van 50.000 euro en zeven winnaars van 25.000 euro.

Mathilde haar dag kan niet meer stuk: “Ik heb vandaag mijn huis verkocht en nu hoor ik óók nog eens dat ik de Straatprijs van 25.000 euro én de auto win. Ongelofelijk! Ik ga in ieder geval een reis naar Thailand maken aan het eind van het jaar.”

(Tekst gaat na de foto verder)

Veri en Maxime gaan een jacuzzi kopen.

Veri en Maxime ontvangen ook 25.000 euro: “Ik ga een jacuzzi kopen. Dat is mijn grote droom! Die zet ik in de tuin. Heerlijk!” Nico en Anja: “Met deze 25.000 euro gaan we in ieder geval de voortuin aanpakken!”

(Tekst gaat na de foto verder)

Nico en Anja gaan de voortuin aanpakken.

De meeste winnaars - bijna 60 procent - van een PostcodeStraatprijs helpen een ander met het prijzengeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 378 winnaars van de PostcodeStraatprijs van de afgelopen twee jaar.

Ook verbouwde 38 procent iets aan het huis. De badkamer is bij 18 procent favoriet, de keuken bij 16 procent en het verduurzamen van de woning bij 15 procent. Slechts 10 procent boekte een vakantie. Ook zonnepanelen, een camper, studie van de kinderen en vervroegd pensioen worden genoemd als eerste uitgaven na het winnen van de prijs.

PostcodeStraatprijzen
In juli gaat Gaston weer op pad om 10 dagen lang élke dag PostcodeStraatprijzen uit te reiken tijdens de Straatprijs 10-daagse. De meeste winnaars ontvangen 25.000 euro per lot, omdat zij met de StraatprijsVerdubbelaar meespelen  Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot. Tijdens de Straatprijs 10-daagse zal er ook 10 keer een gloednieuwe auto verloot worden onder de winnaars.

Uit de krant