Er zijn al 17 BuurtBiebs in Huizen gelokaliseerd.
Er zijn al 17 BuurtBiebs in Huizen gelokaliseerd. Foto: Buurten met Buren

Buurten met Buren lanceert de BuurtBieb

Buurt / wijk

HUIZEN - Buurten met Buren heeft een nieuw initiatief gelanceerd: de BuurtBieb. “Op onze Facebook groep BuurtBieb Huizen roepen wij mensen op om te helpen met inventariseren waar er al eentje staat”, laat Lisette Otto weten.

“Dit heeft al 17 adressen opgeleverd, zie de plattegrond www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=19k0O5iNi_D48Myr50kBOSpJ77KiFwDUi&usp=sharing. Deze plattegrond willen wij digitaal gaan publiceren.”

Zelf een BuurtBieb
“Ook willen wij mensen enthousiasmeren zelf een BuurtBieb in de tuin te zetten. Via onze Facebookgroep kunnen ze hierover gaan communiceren en reclame maken.”

“Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven dat ze bijvoorbeeld een bepaalde genre in hun bieb hebben staan of wellicht plantenstekjes, houdbaar voedsel, andere dingen die ze weg willen geven.”

Meer verbinding
“Mensen die op zoek zijn naar een bepaald boek kunnen dit ook aangeven. Dit alles met als doel meer verbinding en beweging met buren in buurten en tussen buurten.”

“Uiteindelijk willen we een route gaan maken langs alle BuurtBiebjes. Dit naar aanleiding van een initiatief in Baarn dat een groot succes is.”

Uit de krant