Totaal geen participatie

Huizen gaat verbaal degens kruisen met Gooise Meren om bouwplan bij Driftweg

13 jul 2021, 15:58 · leestijd 3 minuten Buurt / wijk
Blauw omrand het perceel naast de Driftweg waar al langer bouwplannen voor zijn.
Blauw omrand het perceel naast de Driftweg waar al langer bouwplannen voor zijn. Foto: Google Maps

Huizen gaat verbaal de degens kruisen met de gemeente Gooise Meren over het mogelijke bouwplan in de Kuil nabij de Driftweg. Dit heeft de voltallige gemeenteraad afgelopen donderdag besloten. Doorn in het oog is dat er geen participatie plaatsvindt tussen Gooise Meren en omwonenden of de gemeente Huizen.

De raad nam het besluit naar aanleiding van een voorstel van VVD, Leefbaar Huizen, Dorpsbelangen Huizen, Transparant Huizen en GroenLinks. Ook het CDA had al hernieuwde aandacht voor de bouwplannen gevraagd, door het college schriftelijk vragen hierover te stellen.

Sinds het stil is geworden rond de plannen zou er nu namelijk weer beweging zijn om op de plek bij de grens van Huizen hoogbouw neer te zetten. Volgens de VVD was er in maart drie maanden uitstel verleend aan het bouwplan. Inmiddels heeft de partij via publicaties en een gesprek met een ambtenaar uit Gooise Meren begrepen dat er nu tot september uitstel is verleend door middel van een opschortingsbrief. Uitstel kan namelijk niet meer.