Afbeelding
Foto: Pixabay

Heel Huizen plant tulpenbollen voor de buren

Buurt / wijk

HUIZEN - Buurten met Buren komt in navolging van de actie ‘Heel Huizen bakt pannenkoeken voor elkaar’ met een nieuw initiatief gekomen: ‘Heel Huizen plant tulpenbollen voor de buren’. Dit evenement zal plaats vinden tijdens Burendag op zaterdag 25 september.

Buurten met Buren had dit initiatief reeds vorig jaar genomen. “Vanwege Corona zochten we naar activiteit die, ondanks alle beperkingen, toch voor verbinding zorgde. We besloten tijdens Burendag toen tulpenbollen onder de Burenverbinders te verdelen”, laat de organisatie weten.

Groot succes
Die Burenverbinders deelden de bollen op hun beurt weer uit aan buren in de straat. “Dit was een groot succes, vooral toen de tulpen opkwamen en de straten van de Burenverbinders rood kleurde van de bloeiende tulpen.”

“Doordat het vorig jaar zo’n succes was, wilden we de actie voor dit jaar herhalen. Aanvankelijk weer enkel voor de Burenverbinders en hun straten. Echter kwamen we dit jaar in aanmerking voor een mooie geldelijke bijdrage van het Oranjefonds.”

Heel Huizen
“Die bijdrage werd ook nog eens verhoogd, toen we over ons idee vertelden om het heel Huizen breed te trekken. Daarom besloten we de actie niet alleen tot de Burenverbinders te beperken, maar gratis tulpenbollen voor heel Huizen beschikbaar te stellen.”

“We vragen de mensen tijdens Burendag de bollen samen met de buren te planten in een pot of grond op een zichtbare plek zodat alle buren in het voorjaar kunnen genieten van de bloeiende tulpenbollen.”

Haven 5
In de week voorafgaand van Burendag, van 20 tot en met 24 september, zijn de gratis tulpenbollen af te halen in Haven 5 op de Havenstraat 5 in Huizen.

Tijdens de volgende tijdstippen kunnen de bollen worden opgehaald:
- Maandag 20 september van 14.00 tot 16.00 uur
- Dinsdag 21 september van 14.00 tot 16.00 uur
- Woensdag 22 september van 14.00 tot 16.00 uur
- Donderdag 23 september van 10.00 tot 12.00 uur
- Vrijdag 24 september van 14.00 tot 16.00 uur

Het gaat om een zakje met 5 bollen per huishouden.

Bakfiets
“Als het weer meezit gaan we ook met de bakfiets op pad om de bollen uit te delen.” Wie meedoet kan dit laten weten via de sociale mediakanalen van Buurten met Buren of een mail sturen naar huizen@buurtenmetburen.nl.

Uit de krant