De plek waar gebouwd mag gaan worden.
De plek waar gebouwd mag gaan worden. Foto: Google Maps

Stichting Naarder Eng reageert op besluit Driftweg: onbegrijpelijk

Buurt & wijk

HUIZEN - Het bestuur van De Stichting Naarder Eng vindt het onbegrijpelijk dat een gemeente zo’n hoog en groot gebouw in een natuurgebied vergunt.

Dat is de eerste reactie van de stichting nadat de gemeente Gooise Meren haar op de hoogte had gesteld van het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen aan de ontwikkelaar die in De Kuil wil gaan bouwen.

Bebouwingsbeeld
Het bestemmingsplan is erop gericht om dit soort projecten in het natuurgebied niet mogelijk te maken. Het in het bestemmingsplan nagestreefde bebouwingsbeeld in het natuurgebied is anderhalve bouwlaag met een kap, schrijft de stichting.

‘Burgers, omwonenden en recreanten mogen verwachten dat de gemeente erop toeziet dat die norm wordt gehandhaafd. De woningen in de Naarder Eng voldoen aan die norm. Het te bouwen wooncomplex is echter 36 meter hoog.’ 

Onbegrijpelijk
Het bestuur vindt het besluit daarom onbegrijpelijk en enorm teleurstellend. Het begrijpt niet dat de gemeente niet ingrijpt als ze ziet dat iets niet loopt zoals de bedoeling is.

De gemeente Gooise Meren zou zich verschuilen achter eigen, slechte en onvoldoende regelgeving die ze zogenaamd ‘moet’ uitvoeren, stelt het bestuur.

Veel vragen
Stichting Naarder Eng heeft nog veel vragen. Waarom heeft de gemeente Gooise Meren in voorafgaande jaren niets gedaan om dit project af te wenden?

Waarom heeft ze geen ruimte gegeven aan omwonenden, 4.000 ondertekenaars van een petitie en de eigen gemeenteraad om mee te praten over dit omstreden project? 

Verantwoording afleggen
Waarom heeft de gemeente nooit verantwoording afgelegd over de motieven om niets te doen en wel actief mee te werken aan het vergunbaar maken van dit complex? Waarom wilde ze niet discussiëren over dit onderwerp?

Nu er een besluit ligt, zal de Stichting Naarder Eng er alles aan doen om het aan te vechten en de bouw van het appartementencomplex van tafel te krijgen.

Bezwaar maken
De eerste stap is bezwaar maken bij de gemeente Gooise Meren. Indien nodig zal de stichting Naarder Eng het besluit via de rechtbank tot aan de Raad van State aanvechten.

De stichting laat weten zich gesterkt te voelen vanwege talloze steunbetuigingen en de verontwaardiging die algemeen voelbaar is.

Uit de krant