Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra Fotografie

Poging 2: Groot onderhoud knooppunt Eemnes start komend weekend

Buurt / wijk

REGIO - De onderhoudswerkzaamheden aan de parallelbaan van de A1 bij knooppunt Eemnes richting Amersfoort gaan komend weekend alsnog van start.

Het was de bedoeling dat de zeven weekenden durende megaklus afgelopen weekend al zou starten, maar vanwege de slechte weersvoorspellingen ging dat niet door. 

Aan de slag
Het was technisch niet mogelijk het werk (onder andere asfalteren) uit te voeren, is de uitleg. Echter, van komende vrijdag 21.00 uur tot maandag 11 april 5.00 uur gaat Rijkswaterstaat wel degelijk aan de slag.

Het advies is wel rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten.

Omvangrijke klus
Het groot onderhoud aan knooppunt Eemnes is een omvangrijke klus, aldus Rijkswaterstaat. “In zeven weekenden brengen we onder andere 8,3 kilometer nieuw asfalt aan en vervangen we 24 voegovergangen van 12 viaducten, circa 30 detectielussen en 9 kilometer vangrails.”

“De afsluitingen worden ook gebruikt voor het uitvoeren van reguliere onderhoudswerkzaamheden zoals maaiwerkzaamheden, reinigen goten en herstellen asfaltschades.”

Witte Bergen
Komend weekend moeten automobilisten rekening houden met de werkzaamheden en omleidingen.

Zo zijn op de A1 richting Amersfoort de af- en oprit Witte Bergen (9a) en Soest (10) afgesloten en is het advies om door te rijden richting Eembrugge (11) en daar te keren. 

Verbindingsweg
Ook de verbindingsweg vanuit Amsterdam (A1) richting Utrecht en Almere (A27) gaat dicht. Het verkeer naar Utrecht wordt omgeleid via de A1 richting Amersfoort en de A28 naar Utrecht.

Wie vanaf de A1 naar Almere wil, moet doorrijden richting Eembrugge en daar keren richting Eemnes. De verbindingswegen vanuit Almere en Utrecht (A27) richting Amersfoort (A1) is eveneens afgesloten.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Afbeelding: Rijkswaterstaat

De zeven weekenden durende werkzaamheden zijn tussen 8 april en 20 juni. Ieder weekend is een ander gedeelte van het knooppunt aan de beurt.

De overige weekenden waarin de werkzaamheden plaatsvinden zijn: van 22 tot 25 april, van 2 april tot 2 mei, van 19 tot 23 mei, van 10 tot 13 juni en van 17 tot 20 juni (steeds van vrijdag 21.00 tot maandag 5.00). De geannuleerde werkzaamheden van afgelopen weekend worden nog ingepland.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over groot onderhoud knooppunt Eemnes en de hinder per weekend op rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudEemnes of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Uit de krant