Olga Wagenaar (l), Roland Boom en Feike Siewertsz van Reesema (r) ondertekenen de overeenkomst.
Olga Wagenaar (l), Roland Boom en Feike Siewertsz van Reesema (r) ondertekenen de overeenkomst. Foto: Carin van den Berg

Afspraken over herontwikkeling terrein Trappenberg: wonen en zorg centraal in plan

Buurt / wijk

HUIZEN - De gemeente Huizen en Trappenberg CV - de samenwerking tussen Amvest en Waterland Real Estate - hebben afspraken gemaakt over de invulling van het terrein Trappenberg. 

De overeenkomst hierover werd op maandag 11 april ondertekend door wethouder Roland Boom, Olga Wagenaar van Amvest en Feike Siewertsz van Reesema van Waterland Real Estate.

Wonen met zorg
De Trappenberg wordt een locatie waar mensen met allerlei zorgbehoeften van licht tot zware zorg kunnen wonen. Onderdeel daarvan is herontwikkeling van het oude sanatoriumgebouw voor voorzieningen.

Het plan bestaat uit 28 ‘shortstay-appartementen’, 42 zorgstudio’s en 269 wooneenheden met een woonconcept voor senioren. De op het terrein aanwezige niet-oorspronkelijke bebouwing wordt gesloopt en het oorspronkelijke hoofdgebouw wordt behouden. 

Vitaal leven
Verder wordt nieuwbouw gerealiseerd in verschillende clusters, verspreid over het terrein, in een groene en parkachtige omgeving. Alles is immers berust op een landschappelijk karakter met respect voor bos en heide. 

“Door de combinatie van een gezonde leef- en woonomgeving, ontmoetingsplekken, voorzieningen en (zorg)ondersteuning worden bewoners met een variërende zorgzwaarte geholpen vitaal te leven”, legt de gemeente uit.  

Bestemming Maatschappelijk
Met deze invulling en de bebouwingsvolumes heeft het college geoordeeld dat het geheel past binnen de bestemming ‘Maatschappelijk’ van het bestemmingsplan.

Op detrappenberg.nl is meer informatie te vinden over dit project.

Uit de krant