Afbeelding
Foto: Gemeente Huizen

Werkzaamheden op en om tennisvereniging begonnen om ruimte te geven aan snelle bus

Buurt / wijk

HUIZEN - De werkzaamheden op en om Tennisvereniging Huizen, als onderdeel van de aanpassingen aan de oost-westas, zijn gisteren gestart. Naar verwachting is alles in december klaar.

De tennisvereniging krijgt een aansluiting voor auto’s op de Hoofdweg en een vernieuwd parkeerterrein. De huidige aansluiting op de Bovenmaatweg blijft alleen toegankelijk voor fietsers voetgangers. 

De bestaande berging en de oefenkooi worden vervangen en de grondwal met de bomen wordt verwijderd. In plaats daarvan komt een geluidsscherm van drie meter hoog, gemaakt van kokos en transparante delen en begroeid met klimop.

Bomen
Om en in de nabijheid van de Tennisvereniging Huizen gaan 51 bomen verdwijnen en komt er nieuwe beplanting terug. Het vrijkomende eikenhout wordt geschonken aan de Stichting Huizer Botters.

“Van deze 51 bomen hebben 48 bomen een conditie die varieert van onvoldoende tot zeer slecht toekomstbestendig”, verklaart de gemeente Huizen. “Ook zijn negen bomen benoemd tot ‘risicoboom’.”

Dit betekent dat deze bomen op korte termijn een veiligheidsgevaar kunnen opleveren voor de directe omgeving, oftewel de bestaande grondwal langs de tennisvereniging. 

Planning
De gemeente Huizen heeft de volgende planning op haar website staan:


Afbeelding: Gemeente Huizen

De plek van de nieuwe ingang van de tennisvereniging aan de Hoofdweg wordt tijdens de werkzaamheden de in- en uitgang voor het werkverkeer. Waarschuwingsborden worden geplaatst.

Uit de krant