Anita Dijk voor De Draaikom, waar straks een AED zal hangen die gebruikt kan worden als iemand een hartstilstand heeft in de buurt.
Anita Dijk voor De Draaikom, waar straks een AED zal hangen die gebruikt kan worden als iemand een hartstilstand heeft in de buurt. (Foto: Bob Awick)

Anita Dijk: 'AED bij De Draaikom komt er'

  Buurt / wijk

HUIZEN - Anita Dijk is meer dan een jaar bezig met het krijgen van een AED voor De Draaikom. Ze haalde er ruim 200 handtekeningen voor op in de buurt.

"Ik zat op yoga in wijkcentrum De Draaikom en het viel me op dat er geen AED was. Een hartstilstand gaat niemand voorbij, jong of oud, en ik vond het belangrijk dat er hier ook een kwam", vertelt Anita Dijk.

Aan de slag
Ze sprak vervolgens Astrid Veerman van het wijkcentrum aan, die tegen Anita ze: "Als jij daar nu eens voor gaat zorgen."Anita pakte die handschoen in juli 2016 op en ging ermee aan de slag.

"Ik heb 200 handtekeningen opgehaald in de buurt en Renska van het buurthuis heeft er ook nog eens 20 opgehaald. Ook ben ik naar kinderopvang de Toethoorn naast het buurthuis gegaan."

Reanimeren
"Daar vonden ze het ook wel een prettig idee om in de buurt een AED te hebben. Het is ook handig als er iemand in het water valt in de aanloophaven en je zou moeten reanimeren."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten