In het zogeheten 'Blokkerpand' komt op termijn een supermarkt.
In het zogeheten 'Blokkerpand' komt op termijn een supermarkt. Foto: Bob Awick

Tweede supermarkt in Oude Dorp

Buurt / wijk

HUIZEN Er komt een tweede supermarkt in het Oude Dorp. Deze komt aan de Kerkstraat tegenover de Oude Kerk. Een groot deel van het vastgoed tegenover de kerk is gekocht door een vastgoedbedrijf.

"We zijn voornemens om het pand te herontwikkelen tot ongeveer 1.600 m2 winkelruimte met een aantal woningen op de winkelruimte. We hebben de intentie om een supermarkt in deze ruimte te faciliteren", aldus het bedrijf.

Veerman en postkantoor
Ook het voormalige pand van rijwielhandel Veerman is in handen van het vastgoedbedrijf, dat ook graag het oude postkantoor van de gemeente wil kopen. "Dat zien wij als onlosmakelijk onderdeel van onze plannen."

"Zoals de plannen nu voorliggen gaan we het gebouw slopen tot aan de beganegrondvloer. We laten de parkeergarage intact en gaan op de bestaande parkeergarage de winkelruimte en woningen bouwen."

Overleg
De plannen zijn vers en d
e nodige stappen met de gemeente hiervoor moeten nog worden gezet. "We moeten nog in overleg met de omgeving om onze plannen te presenteren."

"Vervolgens moeten de ruimtelijkeordeningprocedures worden gevolgd. Dit traject willen we zeer zorgvuldig doorlopen, zodat er een evenwichtig gedragen herontwikkeling komt", aldus het bedrijf.

Lees morgen meer in het Nieuwsblad voor Huizen.

Uit de krant