Een impressie van wat mogelijk is.
Een impressie van wat mogelijk is. (Foto: Gemeente Huizen)

Bouw appartementen Naarderstraat gaat door

  Buurt / wijk

HUIZEN - De Raad van State heeft vandaag goedkeuring gegeven aan het plan voor de bouw van een appartementencomplex aan de Naarderstraat 66. Het project kan nu worden gestart.

De Raad verwierp een hele reeks bezwaren van omwonenden. De buurtbewoners stelden onder meer dat het drie woonlagen tellende complex niet past in de omgeving.

Aantasting
Verder wezen ze de Raad op aantasting van hun privacy en er zou geen behoefte bestaan aan het complex, omdat elders in Huizen al genoeg lege woningen staan.

De Raad van State hecht meer geloof aan de argumenten van de gemeente. Volgens de gemeente is er wel behoefte aan deze appartementen, die voor ouderen worden gebouwd in een lagere prijsklasse.

Doorstroming
Het complex is volgens de gemeente ook goed voor de doorstroming op de woningmarkt. Ouderen uit de buurt kunnen doorstromen naar de nieuwe appartementen en daarmee weer woonruimte voor anderen vrijmaken.

De Raad oordeelt ook dat van aantasting van privacy geen sprake is. Het complex komt op voldoende afstand van omliggende woningen.

Bestemmingsplan
Bovendien gaat het volgens de Raad om een stedelijk gebied waar woningen nu eenmaal dichter op elkaar staan. Het geldende bestemmingsplan laat ook een appartementencomplex op deze locatie toe.

Meer berichten