Het dagelijks bestuur van de stichting toast met de notaris op het ondertekenen van de oprichtingsakte.
Het dagelijks bestuur van de stichting toast met de notaris op het ondertekenen van de oprichtingsakte. (Foto: Bob Awick)

Gooise tram rijdt vanaf 2019 weer in Huizen

  Buurt / wijk

HUIZEN - De Gooise tram rijdt vanaf voorjaar 2019 weer in Huizen. Dat is de bedoeling van de Stichting Gooise Tram die vanmiddag officieel is opgericht.

Het is de bedoeling dat de originele stoomtram die hier ooit in de regio reed wordt nagebouwd als elektrische tram, zodat deze zonder rails overal kan rijden.

400.000 euro
De stichting heeft al contact met twee bouwers die dat zouden kunnen en heeft 400.000 euro nodig om het project te realiseren. De tram zal 25 kilometer per uur gaan rijden.

"Zoals we nu inschatten, zal een kaartje € 2,75 gaan kosten en zal een dienst mogelijk zijn, waarbij de tram elk uur of 1,5 uur rijdt", maakte voorzitter Han Landman van de stichting bekend.

Haven
De tram zal onder andere toeristen in de haven van Huizen op kunnen pikken en dan langs diverse plaatsen als de Krachtcentrale, het museum en dorp rijden.

In Naarden doet de tram Oud Valkeveen en de Vesting aan. Ook wordt Blaricum opgenomen in de route. "Dat kan later eventueel met Laren worden uitgebreid."

Meer berichten