Van der Hulst is bekend van onder andere de historische Huizer vissersromans Lieve Hart! en Gevangen Wind.
Van der Hulst is bekend van onder andere de historische Huizer vissersromans Lieve Hart! en Gevangen Wind. Foto: Janine van der Hulst-Veerman

Cursus Creatief Schrijven met Janine van der Hulst

Cultureel

HUIZEN - Auteur Janine van der Hulst-Veerman geeft in de periode van 29 oktober tot 17 december 2022 een cursus Creatief Schrijven. In de schrijfcursus komen diverse genres aan bod, zoals poëzie, proza en non-fictie.

“Het is een cursus voor mensen die nog niet eerder gedichten en verhalen hebben geschreven en dat graag willen leren”, legt Van der Hulst uit. “Maar ook voor mensen die al een poosje schrijven en extra inspiratie willen opdoen.”

“Ik reik ze technieken aan waarmee hun creativiteit wordt geprikkeld zodat ze zichzelf en anderen kunnen verrassen met het resultaat.”

Aanmelden
De data van de lessen zijn 29 oktober, 12 november, 26 november, 3 december, 10 december en 17 december 2022. Ze duren per keer 2,5 uur en beginnen om 10.30 uur. Voor koffie, thee, iets lekkers en lesmateriaal wordt gezorgd.

De kosten voor deze zes lessen zijn voor een introductieprijs van € 199,- (daarna € 220,-). Na aanmelden - wat kan door een mail te sturen naar janinevanderhulst@gmail.com - krijgt de deelnemer meer informatie over de locatie in Huizen. 

Kroon
Van der Hulst is bekend van onder andere de historische Huizer vissersromans Lieve Hart! en Gevangen Wind. Ze is daarnaast de oprichter van het Huizer Schrijversgilde en rondt momenteel een opleiding tot creatief schrijfdocent af. 

“Schrijven betekent voor mij: woorden, zinnen en verhalen vanuit je hoofd langs je hart in liefde naar je pen te laten vloeien”, vertelt ze. “De opleiding om les te mogen geven in creatief schrijven voelt als een kroon op mijn werk.” 

Het is haar grote wens om haar passie voor creatief schrijven over te brengen, (aspirant) schrijvers zelfvertrouwen te geven en ze te laten verwonderen over hun eigen schrijfsels. “Samen verkennen en ontdekken we ieders unieke schrijfstem.” 

Uit de krant