Een impressie van hoe het project er straks uit zal zien.
Een impressie van hoe het project er straks uit zal zien.

Lux Huizen: woningbouw op Lucent-terrein

Buurt / wijk

HUIZEN Slokker gaat bouwen op het Lucent-terrein bij de Botterstraat en Baanbergenweg. In de eerste instatie wordt gestart met 36 woningen. Later komen er nog eens 36. Het project heeft de naam Lux Huizen gekregen.

De eerste fase van 36 woningen bestaat uit 20 koopwoningen vanaf € 350.000 euro en 16 vrije sector huurwoningen. Belangstellenden kunnen donderdag 5 juli van 19.00 tot 20.30 uur terecht op een inloopavond in restaurant de Haven van Huizen.

Aardgasvrij
Het is het eerste grootschalige woningbouwproject in Huizen dat aardgasvrij wordt opgeleverd. Gonnie Weterings, ontwikkelingsmanager van Slokker Vastgoed: "Wij leggen de lat alleen nog iets hoger en de woningen worden praktisch nul volgens de eisen van 'Nul-op-de-meter'.

De woningen krijgen warmte via een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Wethouder Bert Rebel van Duurzaamheid is blij dat Slokker dit initiatief heeft genomen. "Je kunt heel veel op papier zetten, maar je moet het ook doen. We kunnen met dit project ervaringen opdoen en de kennis delen."

Vooruitstrevend
Wethouder Roland Boom van Ruimtelijke Ordening: "Ik ben trots dat een Huizer bedrijf aan de slag gaat op dit stuk grond waaraan duidelijk nog iets moest gebeuren. Slokker is een vooruitstrevende ondernemer geweest door hier al gasloos bouwen te plannen."

De woningen worden deels in de fabriek gemaakt en de bouw van de woningen kan daarom in drie maanden tijd plaatsvinden. In de planning staat dat de eerste woningen van het project medio 2019 worden opgeleverd.

Uit de krant